Чому шкідлива волога

Чому волога - головний ворог принтера


Нерідко ми приділяємо велику увагу вибору принтера, довго аналізуємо виробників, функціональні можливості кожної моделі і відмінність між собою найбільш оптимальних рішень, в тому числі й за ціною. Але  коли вже після придбання  починаємо використовувати техніку, то розуміємо, що все йде не так, як хотілося б.

Чому?

Причини можуть бути найрізноманітнішими, але не рідко головною проблемою є саме висока вологість в приміщенні, яка призводить спочатку до збоїв в роботі техніки, а потім і зовсім виводить її з ладу.

Висока вологість у виробничих приміщеннях


Чому волога - головний ворог прінтера? Високій рівень вологості - проблема, перш за все, виробничих приміщень. Тому, купуючи техніку для використання в комерційних потребах, необхідно або ретельно підбирати саме приміщення, або виносити офісну техніку безпосередньо з виробничого майданчика.

Зробити це не завжди можливо, але експлуатація техніки в невідповідних умовах призводить до:

  • -раннього виходу з ладу комплектуючих (барабана і картриджів, перш за все);
  • -проблемам в мікросхемах і контактах, які під дією вологи окислюються;
  • -низької якості друку через проблеми в картриджах і власне зміни під дією вологи паперу для друку.

Температура не така страшна, як вологість


Експлуатація будь-якої техніки при високих температурах або при дуже низьких (мінусових температурах) призводить до швидкого її зносу або фактично моментальному виходу з ладу. Однак навіть температура не така страшна для принтерів, сканерів і БФП, як висока вологість.

Попадання великої кількості води на будь-яку офісну техніку може стати причиною її поломки, тоді як висока вологість повітря впливає на техніку рівно так само, але призводить не до моментальним, а відкладеним у часі поломок.

Але вам слід бути готовим , що висока вологість в приміщенні призведе до того, що ремонтувати принтер доведеться чи не кожен місяць, періодично потрібно буде міняти окремі деталі, а зміст такої техніки буде настільки дорогим, що навіть послуги копіювального центру обійдуться дешевше.

Як захистити принтер від вологи


Багато покупців, розуміючи всі негативний вплив вологи на техніку, намагаються відшукати такі моделі офісної техніки, яка була б стійка і до високих температур, і до високої вологості, і до інших негативних впливів.

Але найчастіше подібні спроби виявляються марними. Якою б якісною і надійною була техніка, наскільки б правильно не виконувався її ремонт, і які б деталі для нього не використовувалися, забезпечити тривалу і повноцінну службу сканерів, копірів, БФП або принтерів, якщо їх експлуатація здійснюється в невідповідних умовах, просто неможливо.

Єдине рішення в такому випадку - знайти інше приміщення або провести комплекс заходів, які спрямовані на поліпшення мікрокліматичних умов, але це питання вже ніяк не стосується самих принтерів, сканерів або іншої офісної техніки.

Таким чином, вибір техніки - дуже важливе питання, але для її повноцінного використання необхідно звернути пильну увагу і на умови експлуатації, інакше ви приречете себе на велику кількість проблем і не зможете отримати від устаткування тієї віддачі, на яку розраховували.